Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry ratkaisuun

Puutteelliset hakuehdot

KVL:2023/55Elinkeinotulon verotus – Tappioiden vähentäminen konserniavustuksesta – Tulo- ja varallisuusverotus

Diaarinumero:VH/4471/02.05.04/2023
Antopäivä:18.12.2023

Suomen valtio omisti kaikki A Oy:n osakkeet kunnes A Oy siirrettiin B Oy:n täysin omistamaksi tytäryhtiöksi. Kyse ei ollut yleisseuraannosta. Suomen valtio omisti ennen ja jälkeen omistajanvaihdoksen kaikki B Oy:n osakkeet. A Oy:llä oli verotuksessa vahvistettuja tappioita verovuosilta ennen omistajanvaihdosta.

TVL 122 §:n 4 momentissa edellytettiin, että konserniavustuslain 3 §:n edellytykset konserniavustuksen antamiselle täyttyivät ennen omistajanvaihdosta. Keskusverolautakunta katsoi, että konserniavustuslain 3 §:ää oli tulkittava TVL 122 §:n 4 momentin soveltamisen yhteydessä sanamuodon mukaan suppeasti ja samalla tavalla, kuin sitä olisi tulkittu konserniavustuksen antamistilanteessa. Valtiota ei pidetty konserniavustuslain 3 §:ssä tarkoitettuna emoyhteisönä.

Näin ollen konserniavustuslain 3 §:ssä konserniavustuksen antamiselle säädettyjen edellytysten ei katsottu täyttyneen TVL 122 §:n 4 momentissa edellytetyllä tavalla A Oy:n ja B Oy:n välillä ennen A Oy:ssä tapahtunutta omistajanvaihdosta.

Ennakkoratkaisu verovuosille 2023 ja 2024.

Tuloverolaki 122 § 1, 3 ja 4 mom.; Laki konserniavustuksesta verotuksessa 3 § 1–3 mom.

(lainvoim. tarkistettava)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.