Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Maailman postiliiton yleissopimus

Laki Maailman postiliiton yleissopimuksesta 11.11.2022/902 (SopS 7/2024)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Abidjanissa 26 päivänä elokuuta 2021 tehdyn Maailman postiliiton yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset ovat lakina voimassa sellaisina kuin Suomi on niihin sitoutunut.

2 §

Yleissopimuksen muiden kuin lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta säädetään valtioneuvoston asetuksella.

3 §

Tämän lain voimaantulosta säädetään valtioneuvoston asetuksella.

Valtioneuvoston asetus Maailman postiliiton yleissopimuksesta ja eräistä muista sopimuksista 25.1.2024/55 (SopS 8/2024)

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään osaksi Maailman postiliiton yleissopimuksesta annetun lain (902/2022) 2 ja 3 §:n nojalla:

1 §

Abidjanissa 26 päivänä elokuuta 2021 tehdyt Maailman postiliiton yleissopimus, Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirja, Maailman postiliiton perussopimuksen yhdestoista lisäpöytäkirja ja Maailman postiliiton yleisohjesäännön kolmas lisäpöytäkirja ovat voimassa 17 päivästä marraskuuta 2023 niin kuin niistä on sovittu.

Eduskunta on hyväksynyt yleissopimuksen 16 päivänä syyskuuta 2022 ja tasavallan presidentti yleissopimuksen 11 päivänä marraskuuta 2022 ja päättöpöytäkirjan ja lisäpöytäkirjat 2 päivänä marraskuuta 2023. Liittymiskirja on talletettu Maailman postiliiton huostaan 17 päivänä marraskuuta 2023.

2 §

Suomi on liittymiskirjan tallettamisen yhteydessä tehnyt seuraavat varaumat:

Suomi tekee yleissopimuksen päättöpöytäkirjan IV artiklan 1 kohdan mukaisen varauman, jonka mukaan yleissopimuksen 15 artiklasta huolimatta Suomi voi periä ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.